Archive for november, 2009

Om valg til kommuner og regioner

mandag, november 16th, 2009

I morgen skal vi til valgurnerne og stemme på de vise mænd, som skal styre vort nærdemokrati i de næste 4 år. Vi danskere tager dette meget alvorligt og det er vigtigt for os at bruge vor demokratiske ret til at afgive vores stemme. Hvad er det så vi stemmer på og hvilke emner er vigtige for os. Hvilke emner er det gør en forskel på den ene og den anden. Som en ganske almindelig midaldrende mand har jeg ledt efter emner der for mig vil gøre en forskel. Er det skolemadsordninger? Det er mange år siden jeg har haft skolesøgende børn og børnebørn har jeg ingen af. Så det emne gør for mig ingen forskel. Bedre ældreforsorg? Jeg er stadig i den arbejdsdygtige alder og det varer forhåbentligt mange år inden jeg skal gøre brug af ældreforsorgen. Så den tid den sorg eller glæde. Bandekriminalitet? Jeg har ikke haft det inden for min dagligdag og så er det vel også en politimæssig opgave. Lukning af den indre by for biler? Ja, det vil genere mig såfremt jeg ikke har min fulde bevægelighed og rige parkeringsmuligheder. Dette er måske ikke miljørigtigt, men på den anden side er det også besværligt med den offentlige transport og billigt er det jo heller ikke. Skat ? Ja, men den reguleres jo af staten og kommunerne har her ingen indflydelse.

Valget til regionerne er noget helt andet. Her stemmer vi helt ud i det blå på mennesker , som ingen indflydelse har. Det er jo besluttet at vi skal have store centrale sygehuse med stor kompetance. Det er fornuftigt. Vi vil jo alle gerne have den bedste behandling med de nyeste teknologier. Men hvorfor vi skal vælge 42 inkompetente til styre dette er mig ubegribelig. Men det bliver nok ikke nu at regionerne bliver nedlagt. Så er der lokal vækst. Dette er et godt emne, men desværre kan det offentlige ikke ændre på verdens sammenhægnge, hvorfor denne opgave er umulig for regionerne. Men det skaber beskæftigelse i regionerne og er dermed med til at reducere arbejsløsheden.

På trods af dette brok, går jeg alligevel til stemmeurnerne i morgen med den forvisning om at det ikke gør nogen forskel hvam der sidder på magten.

Jeg ønsker alle et godt valg.