Archive for marts, 2010

Om X-Factor

mandag, marts 29th, 2010

Egentlig burde jeg ikke skrive dette indlæg for hele showet er mig så inderlig imod. Men nu har Thomas, Tine og Jesper oplevet berømmelsens sødme. De er heldigvis glemt om ganske få dage og så kan alle danskere få noget andet at gå op i.

Det er utroligt, at hele Danmark kan bindes foran skærmen for at iagttage nogle unge mennesker der hverken kan synge eller performe, når man ved at der findes et utal af seriøse kunstnere, der har brugt meget tid på at uddanne sig og gøre sig dygtige. Men hvor er de i sendefladen. Det er som om, at vi skal fordummes.

Vi bestemmer jo heldigvis selv, hvad vi vil se, men det kan være svært at finde programmer, hvor det kulturelle er i højsædet. Men selvfølgelig kan 2 mio seere ikke tage fejl og det viser at der er en stor efterspørgsel efter netop denne ydelse. Så mange mennesker må borge for, at det har en høj lødighed.

Jeg er helt på linie med vores Kulturminister, som jo er en klog mand, vi må kunne gøre det bedre. Der er resourcer nok i DR til at give os nogle gode oplevelser med lidt dybte.

 

Oplevelser

torsdag, marts 25th, 2010

I den forgangne uge har jeg haft flere oplevelser, gode og dårlige.

Vi starter med den gode. Kirsten og jeg var inviteret på Frederikshøj Kro, hvor Wassim Hallal huserer i køkkenet. Vi kender ham fra fjernsynet, hvor hans rolle er at være den meget kritske køkkenchef. Måske en lidt negativ karakter, men sådan er rollen altså skruet sammen. Men madlavning det kan han. Vi fik et himmelsk måltid med afstemte vine. Jeg har ikke oplevet det bedre. Synd at man ikke kan få Michelin stjerner når man bor i Århus. Jeg har været på NOMA, men min vurdering er, at hos Wassim ligger det klasser over.

Så til den dårlige. I smilets by udgiver man Jyllands- posten. De mangler åbentbart kunder. Jeg blev ringet op af en af deres canvassælgere, som ville sælge mig et abonnement til halv pris og så ville jeg i tilgift få en bærbar computer. Da jeg sagde at jeg allerede var abonnent, men alligevel gerne ville gøre brug af tilbuddet ved at opsige mit nuværende abonnent, mod at få kreditteret betalingen for de aviser, som jeg endnu ikke har modtaget, kunne det ikke lade sig gøre. Tilbuddet gjalt kun nye abonnementer. Gamle loyale kunder skal betale fuld pris, mens nye får en klækkelig rabat. Det er dårlig forretningsmoral efter min overbevisning. Hvis man ikke kan få nye abonnenter til markedsprisen, må der være noget galt med produktet. Jeg er glad ved min avis og hører også til den generation, der bedst kan lide trykte medier, så selv om jeg overvejede at oputersige abonnementet, gjorde jeg det ikke. Jeg skrev istedet for til JP og nu får jeg en ny computer. Det viser måske heller ikke høj moral, men jeg kan leve med det.

 

Ministerrokade

tirsdag, marts 2nd, 2010

Netop hjemvendt fra skiferie må man konstatere, at man ikke kan forlade landet uden at nogen træffer helt forkerte beslutninger. Når det er landets statminister , der tillader sig at gennemføre en ministerrokade, af dimensioner , der ikke er set før, bliver man nødt til at fare i blækhuset. Ikke kun at han gør det svært for ham selv, men han lader også befolkningen og hele brancher i stikken.

Jeg er mest fortørnet over, at han udskifter en af de dygtigste og mest engagerede ministre. Eva Kjer Hansen er den fødevareminister , der har gjort det bedst i de seneste år. Hun har gennem en kæmpeindsats skabt dyb respekt for sig selv i alle led i fødevareindustrien. Hendes kendskab til fødevareerhvervets vilkår er uovertruffet. Hun har gennem sit virke sat sig ind i problemerne i både små og store virksomheder. Hun har medvirket til at nedbryde mange bureaukratiske regler, som har været medvirket til at dæmpe vækstmulighederne. Hun har sat fødevaredebatten på dagsordenen og haft den rette focus på de ting, der gør at fødevareindustrien også langsigtet kan være en af de vigtigste områder i Danmark. Vi kommer til at savne hende som en aktiv debatør og som en del af vores hverdag.

Når hun nu skal have sin gang i udenrigspolitisk råd, er det efter min overbevisning spild af ressourser. Den bedste ” mand” på pladsen, må man aldrig vige fra. Men det synes vores statsminister altså. Selv om jeg ikke er enig med ham. Men det er den risiko man løber, når man tager ferie.