Archive for november, 2010

Om små katastrofer

tirsdag, november 16th, 2010

Der findes små og store katastrofer. Den historie, jeg her vil berette hører absolut til de små. Den vil ikke komme i hverken dagblade eller tv. Men for den skadelidte, har den en væsentlig indflydelse på dagligdagen.

Søndag den 21. november 2010 gik min mobiltelefon i stykker. Displayet viste: Sim-kort afvist. Jeg var ikke istand til at få den igang. Jeg prøvede, at finde hjælp på TDC´s hjemmeside, men her var ikke meget hjælp at hente. Jeg følte, at min verden var brudt sammen. Ingen kunne ringe til mig og jeg kunne ikke komme i kontakt med omverdenen. En katastrofe. Ikke sådan, at jeg havde et stort behov, men alene tanken. Jeg havde selvfølgelig min fastnet, men der er jo snart ingen der kender dette nummer.

Mandag morgen var jeg blandt de første der besøgte TDC butikken  og den flinke dame gav mig hurtigt et nyt Sim- kort og efter nogle timer virkede telefonen igen. Hvilken lykke. Men. Alle numre der var gemt på kortet var væk. Hele mit netværk var borte. Jeg kan jo ikke huske, hvilke numre hvem havde. Jeg havde lært mig blot at taste Bjørn mobil, så kom nummeret og  jeg kunne ringe til Bjørn. Hvilket nummer han havde, var jo uinteressant. Men ikke mere. Nu er der et kæmpe arbejde foran, med at rette mit kartotek til. En ny katastrofe. Men det lykkes vel på sigt.

Hvad gjorde vi egentligt før vi havde mobil telefon. Dengang det ikke var muligt at forstyrre alle på alle mulige tidspunkter af døgnet.  Skulle man til København tog det en hel dag. Det var dengang, der var storebæltsfærger. Man var uden for kontakt med omverdenen indtil man nåede frem til bestemmelsesstedet og der kunne låne en telefon og ringe til kontoret for at høre om der var noget nyt, hvilket der sjældent var. Der var også mønttelefoner på bensinstationerne. Så helt prisgivet var man ikke. Og vi overlevede.

Det mest avancerede, var da min gamle chef fik installeret telefon på toilettet, man skulle jo nødigt miste en samtale. Det behøver vi ikke mere. Vores mobiltelefon er et uundværligt stykke værktøj, som også kan medbringes på toilettet. Ud over at være telefon kan den jo også tage billeder,  være pc og fjernsyn, ja mulighederne er mange.

Men det kræver at den virker. Ellers er man sat ud af spillet.