Ministerrokade

Netop hjemvendt fra skiferie må man konstatere, at man ikke kan forlade landet uden at nogen træffer helt forkerte beslutninger. Når det er landets statminister , der tillader sig at gennemføre en ministerrokade, af dimensioner , der ikke er set før, bliver man nødt til at fare i blækhuset. Ikke kun at han gør det svært for ham selv, men han lader også befolkningen og hele brancher i stikken.

Jeg er mest fortørnet over, at han udskifter en af de dygtigste og mest engagerede ministre. Eva Kjer Hansen er den fødevareminister , der har gjort det bedst i de seneste år. Hun har gennem en kæmpeindsats skabt dyb respekt for sig selv i alle led i fødevareindustrien. Hendes kendskab til fødevareerhvervets vilkår er uovertruffet. Hun har gennem sit virke sat sig ind i problemerne i både små og store virksomheder. Hun har medvirket til at nedbryde mange bureaukratiske regler, som har været medvirket til at dæmpe vækstmulighederne. Hun har sat fødevaredebatten på dagsordenen og haft den rette focus på de ting, der gør at fødevareindustrien også langsigtet kan være en af de vigtigste områder i Danmark. Vi kommer til at savne hende som en aktiv debatør og som en del af vores hverdag.

Når hun nu skal have sin gang i udenrigspolitisk råd, er det efter min overbevisning spild af ressourser. Den bedste ” mand” på pladsen, må man aldrig vige fra. Men det synes vores statsminister altså. Selv om jeg ikke er enig med ham. Men det er den risiko man løber, når man tager ferie.

Comments are closed.