Om Fødevareskandaler

I den seneste tid har vi set at flere supermarkeder har solgt ompakket kød, som var over sidste salgsdato. Det er hakket kød med en meget kort holdbarhedstid og dermed en meget forøget sundhedsrisiko for den som køber det. Men det er kun den ene side af sagen. Ved at ompakke gammelt kød, som skulle have været destrueret og sælge dette opnår man en uberettiget avance. Nemlig besparelsen ved at sælge kød til en værdi på 0 kroner istedet for frisk kød med en væsentlig højere kostpris. Det ligner i min optik bedrageri af forbrugeren. Dette sammen med sundhedsfaren burde give meget højere bøder en det, der er fremgået af dagspressen.

Fødevaremyndighederne var i begyndelsen tøvende med at give administrative bøder, men de kom dog på bordet. Jeg har endnu ikke set noget til nogen bedragerianmeldelse. Dette tiltrods for, at det har været en bevist, planlagt proces for at snyde forbrugeren og styrke bundlinien hos supermarkedet. Kæderne må jo overholde reglerne og de kontrollerende myndigheder må leve op til deres ansvar. Det er det vi, som forbrugere forventer. Vi kan jo ikke leve med at man kan dø af at spise hakket kød

 

Comments are closed.