Archive for december, 2013

Om madspild og genbrug

mandag, december 2nd, 2013

Gennem den seneste tid har der været en diskution om madspild. Nogle mener, at det er forfærdeligt ,at der smides så meget mad væk. Det kan opgøres til mange millioner og komme værdigt trængende til gode. det er min mening, at det ikke er samfundsmæssigt rigtigt. Den sennep og ketchup der ryger i pølsevognens affaldsspand, er den største forbruger af disse produkter. Ved ikke at genbruge dette øger det afsætningen for sennepsfabrikanter, hvilket øger beskæftigelsen og gør at endnu flere har råd til at købe pølser. Derved smides mere væk. Altså en samfundsgavnlig adfærd. Dette samme gælder dog i væsentlig større målestok madspild og indsamling af denne.

Genbrug af tøj går ud over detailhandlen og mindsker beskætigelsen der. Ikke just til samfundets overlevelse. Produktionen af tøj går ligeledes ned. Beskætigelsen falder. Nej smid væk og køb nyt. Det Øger beskætigelsen.

Giv hellere 500 kr til Frelsens Hær så de kan købe nye madvarer og tøj, som de kan forære væk til jul

Vild med dans

mandag, december 2nd, 2013

Denne sæsons “vild med dans” var nok den mest spændende der har været i mange år. Det var Allan Simonsen der gjorde forskellen. Når så en af dommerne, Britt Bendixen, mente han var en vittighed, kan man undre sig over at dommerne gjorde sig selv til grin på finaleaftenen. De bedømte slet ikke parrene, men gav parrene ens karakterer således at det var publikum, der skulle afgøre, hvem der var vinder. De tog med andre ord ikke deres opgave alvorlig, hvilketgør hele showet til en farce. Hvad skal vi med dommere, der ikke dømmer. Det kan godt være, at det var meningen, men så skal man ikke kalde nogen af deltagerne for en vittighed.