Archive for oktober, 2009

Om Fødevareskandaler

torsdag, oktober 8th, 2009

I den seneste tid har vi set at flere supermarkeder har solgt ompakket kød, som var over sidste salgsdato. Det er hakket kød med en meget kort holdbarhedstid og dermed en meget forøget sundhedsrisiko for den som køber det. Men det er kun den ene side af sagen. Ved at ompakke gammelt kød, som skulle have været destrueret og sælge dette opnår man en uberettiget avance. Nemlig besparelsen ved at sælge kød til en værdi på 0 kroner istedet for frisk kød med en væsentlig højere kostpris. Det ligner i min optik bedrageri af forbrugeren. Dette sammen med sundhedsfaren burde give meget højere bøder en det, der er fremgået af dagspressen.

Fødevaremyndighederne var i begyndelsen tøvende med at give administrative bøder, men de kom dog på bordet. Jeg har endnu ikke set noget til nogen bedragerianmeldelse. Dette tiltrods for, at det har været en bevist, planlagt proces for at snyde forbrugeren og styrke bundlinien hos supermarkedet. Kæderne må jo overholde reglerne og de kontrollerende myndigheder må leve op til deres ansvar. Det er det vi, som forbrugere forventer. Vi kan jo ikke leve med at man kan dø af at spise hakket kød

 

Om begravelser

torsdag, oktober 8th, 2009

Jeg havde fornylig den triste oplevelse at være til begravelsen af min gode skikammerat Arne. Alt for tidlig bortgang, men ingen kender jo dagen før solen er gået ned.

Det var en smuk højtidelighed, men noget der slog mig ,var præstens tale ved båren. Han startede med at fortælle, at han jo ikke kendte afdøde og derfor ikke kunne berette andet end det han havde fået fortalt af de pårørende. Det bliver meget overfladisk og egentligt uden indhold.

Mange forbereder deres egen begravelse. Hvilke salmer der skal synges. Hvordan kisten skal være. Om man skal brændes? Men ingen jeg har hørt om, har skrevet præstens tale. Men det burde jo være en naturlig sag. Uden tvivl er man selv den, der ved mest om en selv. Intet kan være skjult og selv om man er subjektiv i sin bedømmelse, vil en sådan tale kunne indeholde mange af de værdier, som man gerne vil huskes på. Det er min overbevisning, at højtideligheden vil blive endnu stærkere for de efterlevende, som jo skal leve videre med mindet om den afdøde.